РасшыфроўшчыкMārtiņš Lagzdons
Скончаны
Прынята
Расшыфроўкаvasaru saucējam zirgs nebaidās.
2262 63 Ja pavasari cielavu redz pirmo reiz uz jumta nolaižamies, tad tā ir zīme ka pa vasaru augs gari lini.
2263 64 Kad pirmo reiz pavasari neēdis dzird kūkojam dzegūzi, tad tā ir zīme, ka pa nakti guļot tek siekalas.
2264 65 Māras dienas rītā agri jāceļas, tam kas negrib būt miegains visu gadu. Šinī rītā lācis ceļoties no ziemas miega un tam kas tad vēl guļ, viņš atdod savu miegu. Tas tad arī miegains visu vasaru, tāpat kā lācis ziemu.
2265 66 Zaļās ceturtdiena ritā priekš saules lēkšanas, priekš vārnu brēkšanas, jāiziet ārā nomazgāt seju un ienest putniņus (tas ir: skaidienā sagrābj veselu klēpi gružu vai mazas skaidiņas un ienes istabā), tad vasarā var atrast daudz putnu ligzdiņu. Jo vairāk putniņu ienes jo vairāk ligzdiņu var atrast.
2266 67 Pirmo reiz kad pavasari izlaiž govis ganos tad ganam jāpaņem līdz atslēga jāapskrien trīs reiz apkārt lopu baram, jāieskrien un jānoguļās lopu bara vidu un jāaizslēdz līdzi paņemtā atslēga - tad lopi vasarā neiet katrs uz savu pusi, bet turās kopā, un ganam tad viegla ganīšana.
2267 68 Vasarā, kad sienu vai labību grābjot izkrīt grābeklis no rokām, tad nebūšot pusdienas launaga vai vakariņas.
KolekcijaCollection of Ūziņi Primary School