Назва
Apdziedāšanās Mālpilī
РасшыфроўшчыкIlze Strēle
Скончаны
Прынята
РасшыфроўкаVisu mūžu darījusi visus darbus, izkapti speciāli piestiprinājusi pie kreisās rokas.
Jau 30 gadus viņa ir akla. Nav spējusi vairāk lasīt, operēta, bet operācija nav izdevusies. Tagad ļoti daudz klausās radio. Vasarās vēl līdz 95 gadu vecumam ravējusi bietes u.c. rupjākus augus. Ziemā katru dienu kārš vilnu un vērpj.
Ēd tikai vienreiz dienā ap plkst 16.00, jo no rīta negribas un vēlāk spiežot sirdi.
Apbrīnojama ir teicējas atmiņa, visas dziesmas iemācījusi vecāmāte, un tās ir no pag. gs. 60. gadiem, zin visu Lapas Mārtiņa dziesmu repertuāru. Mazāk dzied t.dz.,

728

Stāsta: Ka Mālpilī apdziedāšanās nemaz neesot pazīstama, zin vienu apdz. meldiņu. Kādās kāzās (laikam meitas- pēc kara) kāds viesis no cita novada uzsācis apdziedāt, mālpileši apvainojušies.
Teicēja nepieļauj savas puses noniecināšanu, nedrīkstu ierakstīt nevienu dziesmu par sliktu mālpiliešiem.
Negrib runāt par sev labi pazīstamām personām: Ivandi Kaiju un dakteri Fēliksu Lūkinu.
Zin apmēram 200 pasaku, kas noklausītas pēdējos 30 gados pa radio, izpildījums ļoti dzīvs. Mazbērni lūdzas, lai stāsta viņiem pasakas, jo tās labāk saprotamas no Annas Braunas stāstījuma.
Darbā, lai cik grūti, bet dziedādama vien staigāju. Dziesma tāds atvieglojums, es dziesmās aizeju kā bērnībā.
Dziedāšu tikai to, ko nedzirdu pa radio:
[Viss ierakstīts un atšifrēts teikšanas kārtībā]