Назва
Rīgas ragana
High Latvian dialect
1960, Cierpinski
Čerpinski, Aulejas pagasts, Krāslavas novads
РасшыфроўшчыкAnna9
Адноўлены2019-04-04 10:21:27
Расшыфроўкаstuostē puosokys. Mirs pyrms "visim karym." Vokorā, ka šyun kažukus, pa vysu nakti atstuosta pāsokys. Ostrovskis staigā pa muojom šyudams. [Žaunarāni – sādža Krāslavas raj. Šķipu ciemā, – bij. Aulejas pag. – J. R.]

8054

Muns kaimiņs (tūreiz man beja 12 godu) guoja iz tureckūs vaidu (vaidu = karu – J. R.). Acagrīzīs nu tureckuo kara, jys stuostē par Skobeļevu:
Reigā beja rogona žogota. Rogonai pīdarā Reiga, Švedijis Reiga. Žogota nalaide krīvus Reigā, guoja pa gaisu, syta ar dzeļžim cylvākus (krīvus). Pasaverās saldateņi sprostī – putyns, a bierst dzeļži nu gaisa.
РасшыфроўшчыкAnna9
РасшыфроўкаSkoboļevs cylvāku žālova, beja lobs pret gūstekņim. Skoboļevs aizjēme 7 pasauļis.
Zolduots nūšuove rogonu ar pūgu – Reigā pi vacuos bazņiecys. Kuo nūšuove rogonu, krīvi aizjēme Reigu. Jau sasta paaudze, kuo tys beja.
Reigā pi vacuos bazņiecys stulpā beja sīvīte, turā rūkā vainagu. Tei beja rogonys meita, cīši smuka, es jū redzeju Reigā.
Адчыніць

Muns kaimiņs (tūreiz man beja 12 godu) guoja iz tureckūs vaidu [vaidu = karu – J. R.]. Acagrīzīs nu tureckuo kara, jys stuostē par Skobeļevu: Reigā beja rogona žogota. Rogonai pīdarā Reiga, Švedijis Reiga. Žogota nalaide krīvus Reigā, guoja pa gaisu, syta ar dzeļžim cylvākus (krīvus). Pasaverās saldateņi sprostī – putyns, a bierst dzeļži nu gaisa. Skoboļevs cylvāku žālova, beja lobs pret gūstekņim. Skoboļevs aizjēme 7 pasauļis. Skoboļevs nūlomā rogonu par bļadi. Par tū cytys valsts Skoboļevu nūtīsā uz nuovi. Krīvim cīš žāl beja Skoboļeva, juo vītā aproka zemieka suņi. Zolduots nūšuove rogonu ar pūgu – Reigā pi vacuos bazņeicys. Kuo nūšuove rogonu, krīvi aizjēme Reigu. Jau sasta paaudze, kuo tys beja. Reigā pi vacuos bazņeicys stulpā beja sīvīte, turā rūkā vainagu. Tei beja rogonys meita, cīši smuka, es jū redzeju Reigā.

Паказаны запісы 1-2 з 2.
#МесцаДатаТыпVietas tips