Назва
Raganas maitā mēnesi
1961, Kurpnieki
Sēlpils pagasts, Jēkabpils novads
РасшыфроўшчыкRoberts
Расшыфроўка

Raganas gribējušas skriet uz mēnesi. Tās Jāņu naktī sagājušas pirtī. Puisis uzkāpis uz pirts. Puisis noskatās, ka raganas uz slotas kātiem aizskrien uz mēnesi. Puisis noskatījies un aizskrējis uz piestas uz mēnesi. Mēness bij pilns ar raganām, puišam nebij vietas kur palikt, devies atpakaļ. Lai tiktu atpakaļ no mēness bij jāpārmet krustu.

14851

Salāniešos* viena meita nožņaugusi bērnu, palikusi zem tiltiņa. Gājis viens saimnieks, redz: lēkā mazs kakla kauliņš un raud. Kauliņš teicis saimniekam, lai pasakot tai meitai,
*Salāniešos - bij Salas pagastā.
Адчыніць

Raganas gribējušas skriet uz mēnesi. Tās Jāņu naktī sagājušas pirtī. Puisis uzkāpis uz pirts. Puisis noskatās, ka raganas uz slotas kātiem aizskrien uz mēnesi. Puisis noskatījies un aizskrējis uz piestas uz mēnesi. Mēness bij pilns ar raganām. Puišam nebij vietas kur palikt, devies atpakaļ. Lai tiktu atpakaļ no mēness, bij jāpārmet krusts.

Паказаны запісы 1-1 з 1.
#МесцаДатаТыпVietas tips