Назва
Ragana pārvēršas par dakšām
Place of hearing
Teika dzirdēta no mātes mātes.
РасшыфроўшчыкLigaB
Расшыфроўка

Vienā mājā saimniece bijusi spējīga visu ko izdarīt. Viņai bagātība, otram nekā. Kaimiņam govis nīkst kūtī. Vienā naktī atrod kūts vidū iespraustas dakšas. Koka dakšas. Agrāk tādas bij[a] no koka. Kas viņa kūtī iet? Viņam nemaz tādu dakšu nav. Ņēmis un pārplēsis dakšu uz pusēm. Vienmēr vaktējis, slēdzis, bet kūti govis nīkušas. Nu dakša pārplēsta, un otrā dienā dzird, ka kaimiņu saimniece beigta. Bijusi pārplēsta gareniski. Kad cēluši zārkā, uz divām daļām sadalījusies. Nu kaimiņam klājies labi.
Dzr. no mātes mātes.

2249

Man mātes māte stāstīja:
kad viņas vīra māte Dadžos bijusi saimniece, tad kādi zviedri laikiem uzturējušies pa latviešu mājām. Staigājuši pa mājām - laiku dzīvojuši tur, laiku tur. Reiz vīra māte raudājusi - putra izvārīta, bet neesot sāls. Tad zviedri sanesuši sāli vai visam gadam. Domā, ka no Vārtiņu pura zviedri sāli nesuši.
Адчыніць

Vienā mājā saimniece bijusi spējīga visu ko izdarīt. Viņai bagātība, otram nekā. Kaimiņam govis nīkst kūtī. Vienā naktī atrod kūts vidū iespraustas dakšas. Koka dakšas. Agrāk tādas bij no koka. Kas viņa kūtī iet? Viņam nemaz tādu dakšu nav. Ņēmis un pārplēsis dakšu uz pusēm. Vienmēr vaktējis, slēdzis, bet kūtī govis nīkušas. Nu dakša pārplēsta, un otrā dienā dzird, ka kaimiņu saimniece beigta. Bijusi pārplēsta gareniski. Kad cēluši zārkā, uz divām daļām sadalījusies. Nu kaimiņam klājies labi.

Паказаны запісы 1-1 з 1.
#МесцаДатаТыпVietas tips