SammlungKrišjānis Barons Society
KollektionCollection of Bernhards Kasars
Wurde dechiffriert von rostoka
Beendet Ja
Geprüft Nein
Dechiffrierung 23.VII No rīta gulēju līdz pusdienai, jo 9 (rītā) gāju tik gulēt - visu nakti dziedāju līdz un rakstīju. Tagad nonācu nakti pārgulēt Kalna Dekšņos, jo gribu rīt izrakstīt jau minētās, mazās kroplītes lielo mīklu vāceli. Talcinieki (tūvākie radi) dzēra gandrīz līdz vakaram. Šodien dziesmas bija vēl labāk rakstīt jo vairs cilvēki nebija darbā.
24.VII Šodien beidzu brīnumbērna dziesmu rotaļu un mīklu vāceli. Nevar nevienam garam paiet! Tagad zinu, ka arī mazos cilvēciņos var atrast lielas lietas, ja tie nākuši sakarā ar veciem ļaudim. Neticu, vai kāds man šovasar pateiks vairāk ka mazā meitene (mīklu vien ap 200!). Nonācu tagad Rudeņu mājās. Nelaidu teicējas pie miera. Rakstīju līdz šim (plkst. 1/2 1).
25.VII No rīta rakstīju vēl Rudeņos, bet sestdienas dienā daudz darba. Negribēju būt pa dienas vidu mierā, aizgāju uz divām mājām vēl uz Ķepšu Kaimiņiem un Repšu Baložiem. Tad atgriezos vakarā Rudeņos. Te ka jau sestdienas vakarā rakstīju ilgi. Plkst 12 jāguļ - rītu svētdienā darba būs vēl vairāk.