SammlungKrišjānis Barons Society
KollektionCollection of Bernhards Kasars
Wurde dechiffriert von rostoka
Beendet Ja
Geprüft Nein
Dechiffrierung 12.VIII Kikuru Auleciema vaļinieku mājās. Te bija sanākuši ļaudis, iedzēra un dziedāja. Rakstiju.
13.VIII Šovakar esmu Ļaudonas pagasta Jaun-Dupenos. Te ir divas apkārtnē labi pazīstamas dziesmu teicējas.
14.VIII Jaun-Dupenos. Rakstu un brīnos. Šajā mājā ka domāju būs vislielakā dziesmu teicēja. Viņu sauc Ieva Laukabriedis (60 g.veca). Rakstu ganos, jo vecīte gana lopus. Tīri prieks ka liels, tik košu dažādu krāsainu dzīparu satīts būt.
15.VIII Jaun-Dupenos. Vēl šķetināju  vecītes un viņas radinieces Eddas Laukabriedis dziesmu kamoliņus. Pēc taisnības jau ir 16.VIII (jo plks. jau 1/2 3 naktī). Dienā teicējai (Eddai L.) jāiet darbā un tādēļ viņa teica dziesmas man tik vēlu.
16.VIII Vēl šodien strādāju Jaun-Dupenos.
17.VIII Vēresmalās. Žakarmājās. Priekšpusdienā rakstiju vēl Dupenos. Ap pusdienas laiku biju Vēresmalās Iesalnieku mājās. Beidzu tur un tagad rakstu Vēresmalās Žakarmājās.