SammlungArchiv der Lettischen Folklore
KollektionCollection of Arvīds Aizsils
Atšifrēja Magdalina
Pabeigts Ja
Pārbaudīts Nein

" Tēt, es braukšu bēdas meklēt!" Tēvs ar mieru. Liek apseglot zirgu un iedod daudz naudu un maizi, lai brauc. Ķēniņa dēls brauc vienu dienu, otru, bet bēdu kā nav, tā nav.(neviena). Naudas maizes diezgan. Iebrauc mājās un paēd, par to labi samaksādams. Trešā dienā aizmaldas mežā. Satiek vienu sirmu vecīti un lūdz, lai ceļu parāda? Vecītis pieved ķēniņa dēlu pie viena ezera un rāda kur ceļš. Ķēniņa dēls vispirms grib izpeldēties un tad turpināt ceļu. Viņš lūdz, lai vecītis patur viņa drēbes un zirgu. Vecītis ar mieru. Izpeldējies ķēniņa dēls nāk uz krasta un skatas viņa zirgs un drēbes vairs nav. Viņš izsaucas, nekā, kā vecītis nav, tā nav. Nu ķēniņa dēlam sāk bēdas uzmākties. Tuvojas vakars, paliek vēsi, ēst gribas, bet nav ko, arī nauda vairs nav. Viņš redz netālu no ezera ir kalēja mājiņa. Kalējs izbrauc no mājām un