Wurde dechiffriert vonIvars Šteinbergs
Dechiffrierunggribas pierakstīt šādas rindas:
""Я ведь и не знала вас по- настоящему. Алёша Ковилов был создан моим воображением таким, каким я хотела его видеть... Иногда я в страхе думала: вдруг он окажется совсем другим, и моя любовь померкнет?
– У меня было много знакомых. Некоторые мной интересовались. Но никто не интересовал меня. Только какие-то злые минуты я смеялась над собой: кого ты ждешь? Разве его дождешься, разве дождешься человека, который тебя не знает, не стретится к тебе, не думает о тебе? Разве его дождешься, если он, может быть, и не существует на свете?
Как хорошо, что ты оказался лучше Алёша, которого я создала в моих мыслях и мечтах! Жизненней, богаче, сложнее !–"
Šajos Zinas vārdos es atrodu daudz daudz ko priekš sevis. Tie man liek kaut ko un diezgan daudz ko, kas vijās ap vārdu "Boriss" manā iztēlē, bet par to vēlāk, kad būs attiecīgs noskaņojums. Tagad nav laika filozofēt.

1953. gada 20. septembris.
Talkas diena. Vienpadsmitie visi, cik jau nu bijām, nobalsojām braukt uz "Oškalnu," kur piektdien mums medu deva un vispār šogad laipni.
Mirdza un "Maigais Bērziņš" – nu tad jau būs jautri un jauki. Tikai nabaga Bērziņam zobi sāp. Toties Mirdza ņēmās par diviem. Burkanus gan mums izdevās tikai, aptaustīt un nogaršot. Lieliski burkani! Lielākā dienas daļa pagāja linu laukā, no sūrenēm liniņus zvejojot.
No sākuma man tā plūkšana pavisam neveicās. Mūsu zobgali jau sāka trīt mēles, ka komiteja atpaliekot. Es jau nu centos attaisnoties, ka pievelku aizmuguri, bet vēlāk izrādījās ka tā "komiteja" šoreiz nu šodien attiecas uz Vairi un ka es neesu ieskaitīta zobgaļu asprātību apšaudes objektā. Tas man īsti pa prātam.
Mirdza gan ir sevišķs cilvēks. Šodien viņa strādāja vai par visiem (sasēja gandrīz visas meiteņu salasītās saujas) stājās par visiem, dziedāja, runāja asprātībās vispār visas mūsu klases dvēsele.
Mājās pārbraucām ap 19.00 paslinkojuši bijām, tāpēc nogurums nevisai liels, bet neko daudz jau pēc talkas vairs nevar padarīt. Sākas jauna nedēļa, ātrāk jāliekas uz auss, lai līdz nedēļas beigām var noturēties ar svaigu galvu. Plkst. 22.00 – pagaidi, fizika, un arī tu, ķīmija, līdz rītiņam!

1953. gada 21. septembris.

Ar 21. septembri sākas rudens. Ar šodien mūsu "vasarnīca" skaitās līdztiesīga ciema māju sabiedrībā, jo virs tās jumta beidzot izlīda dūmenis.
Šodien palaimējās dabūt divus pieciniekus – loģikā un fizikā. Īsti labi jau nu nezināju, bet kaut kā to iznāca. Izdeva kr. val. diktatu. Šoreiz es esmu bijusi izklaidīga attiecībā uz "мягкий знак" Trijnieks. Varbūt tomēr viņš netiks liecībā. Šoreiz vairs tikai trīs kļūdas. Pēc stundām beidzot notika komiteja. Apstiprinājām gruporgus un pulciņu vadītājus. Komitejas locekļiem tomēr pienāca kārta jautāt. Pašreiz no komitejas vis
SammlungAutobiography Collection
KollektionDiaries of Ligita Vucena