Wurde dechiffriert vonIvars Šteinbergs
Dechiffrierung1953. gada 9. oktobris.

Zināju visas stundas. Sevišķi ķimiju, jo nebija bail, žēl, ka neizsauca.
Kopā ar Mirdzu rēķināju ģeometriju. Mirdza tomēr zina arī kaut ko. Atnesu sienas avīzi. Zēni zīmēja. Plkst. jau četri...

1953. gada 10. oktobrī.

Uzrakstīju klases darbu ģeometrijā uz slikti. Maigai un Antonijai nepastāstīju krievu val. Vispār biju tālu no laba garastāvokļa.
Grāmatas no pažobeles pārvietoju istabā plauktos. Grīdu pirmo reizi izmazgāju. Nekas, mājīgi.
Izlasīju 20 lapp no N. Ostrovska.

1953. gada 11. oktobrī.

Vai tad vajag būt Jurmanovam, lai vienmēr rakstītu?
Sanesu istabiņā burtnīcas, avīzes, žurnālus, visus papīrus. Pārlasīju Dzidras vēstuli un nolēmu aizrakstīt.

Sveicināts!
Es Tevi neesmu redzējusi un nezinu Tavu vārdu. Zinu tikai to, ka Tu noteikti esi. Un ja Tu esi labs komjaunitis, labs savas grupas organizators, noteikts un atsaucīgs biedrs, tad Tu varēsi izpildīt manu lūgumu: aizsūtīt šo vēstuli Tavas skolas bijušajam 7. kl. komjaunatnes gruporgam. Dzidrai Reitai. Norunāts?!
Ar komjaunieša sveicienu
Lubānas vidusskolas 11. kl. skolniece
Ligita Vucene

Sveiciens no Lubānas!

Pirms četriem gadiem Tu zināji, kas Tevi tā varētu sveicināt. Esi aizmirsis? Bet es nevaru aizmirst ne savas pioniera gaitas, ne Tevi. Un iedomājos tagad pajautāt Tev, ko esi sasniegusi, ko domā tālāk darīt, ko pašreiz dari, kur esi.
Es vēl joprojām Tevi uzrunāju ar "Tu." Ja pēc Tavām dmām tas nav pareizi, pasaki. Man liekas, ka Tu būsi ar mieru ar mani apmainīties vēstulēm.
Šodien radās vajadzība pārcilāt grāmatas un visādu "vecos" papīrus. Uzdūros žurnālam par I pionieru salidojumu, pārlasīju... sameklēju Tavas vēstules un, lūk, rakstu Tev.
Esmu pārliecināta, ka tu kaut kur mācies.
Tu kādreiz gribēji kļūt bioloģe?
Domāju, ka tagad Tev mazāk kam rakstīt un Tu varēsi man atrakstīt biežāk.
Rakstu tev tāpēc, ka mūsu ceļi kaut kur varbūt var krustoties vai iet pavisam tuvu tuvu līdzās.
Pastāstīšu tūliņ par sevi to, ko gribu dzirdēt par Tevi.
Pašreiz mācos 11. klasē. Skolotāji un klase domā, ka es varētu skolu beigt... ar medaļu.
8. 9. un 10. kl. gadu noslēdzot bija 1, 4 un 2 četrinieki t.i. liecības nodalījumā - galīgā atzīme. Vispār man grūtāk iet kr. v. raksti un fizkultūra, visu pārējo bremzē kaut kāda muļķīga neuzmanība, ko raksturo atgadījumi matematikas vienreizvienā.
No 9. klases darbojos skolēnu komitejā un līdz ar to komjaunatnes komitejā. Sekretars, priekšsēdētāja vietnieks, priekšsēdētājs - lūk, mans sa-
SammlungAutobiography Collection
KollektionDiaries of Ligita Vucena