Wurde dechiffriert vonIvars Šteinbergs
Korrigiert2020-04-13 15:06:05
Dechiffrierungbiedriskā darba ceļš. Man paveicas ar zīmēšanu. Tāpēc nākas pastrādāt pie sienas avīžu apdares.
Darba netrūkst.
Ko vēl par sevi lai saku. Tagad maa materialā baze ir - nu ir daudz sliktāka nekā pirms četriem gadiem. Nav elektrības, nav mēteļa, nav paredzama ceļa nauda uz kaut ko tālāku, kad beigšu skolu. Nezinu, kur to izraus. Jo brālis jau trešo gadu studē un viņam visa vispirms vajag. Nu un manas vajadzības aug, es dzīvoju uz citu rēķuna... Vispār par šo tematu es nemīlu runāt.
Pa šiem gadiem es jau mazliet protu kaut ko organizēt. Organizatora dāvanu man nepavisam nav, bet esmu vienkārši kaut ko iemācījusies.
Nezinu, vai man ir raksturs vai vēl nav, bet zinu, ka tas noteikti veidojas, jo man patīk audzināt raksturu.
Ko tālāk darīt?
Mans mērķis - mācīties Dārzkopības institūtā. Ja vajadzēs likt eksamenus - likšu. Ja nebūs ceļa naudas - vajadzēs gadiņu pastrādāt. Mazs kaktiņš no manas sirds laikam vienmēr piederēs pionieru organizacijai. Tāpēc, ja vajadzēs meklet darbu, tad vispirms meklēšu darbu ar pionieriem. Ja tā nevarēs, tad es esmu ar mieru kaut uz Polaro loku braukt, lai tikai tiktu tur mācīties, kur gribu.
Mani uzskata par nopietnu cilvēku. Nemīlu dejot. Tikai mazliet protu. Psicholoģijas skolotājai liekas, ka es vispār maz smejoties. Varbūt ka tā visumā arī ir. Es vizu zīmējot tumšās krāsās. Nemaz tā negribu, bet iznāk. Jaunā direktore jau ir paspējusi pateikt, ka es vispār uz visu skatoties tumāšm brillēm. N"e, es brilles nenēsāju.
Drīz būs pagājis vidusskolas laiks. Kas ir mana labākā draudzene? Nezinu. Ar Dailu veicas sabiedriskais darbs. Ar Mirdzu labi parunāt, padziedāt. Labi būt kopā ar klasi, ar komjauniešiem. Ir man maza draudzenīte 2. kl. Līgiņa. Viena vienīgā drauga vai draudzenes vēl nav. Esmu ir atklāta, ir asa, ir strīdīga, ir noslēgta, ir atsaucīga...
Gaidu tādu pašu vēstuli no Tevis. Atraksti, tad pateikšu, ko domāju par Tevi tagad, pārlasot vecās vēstules.
Ar sveicienu komjauniete igita Vucene.
Mana adrese: Cesvaines rajons, Lubānas ciems. p.n. Lubāna.

Pastnieks atnesa Ulda vēstuli. Mūsu students tikko atgriezies no kolchoza. Var redzēt, ka puisis ietur pareizu virzienu. Ir sajūsmināts par šo izbraucienu darbā.

Jaunais avīzes numurs ir lielisks. No viena gala līdz otram vērtīgi raksti.
Ievads "Komjaunatnes biedra karte" Nodaļā "Mūsu pirmrindnieki" par pirmrindniekiem lopkopjiem Limbažu pad. saimn. "Liepupē", Ogres "Lāčplēsī" un Smiltenes "Uzvarā". Ir nodaļa "Dzimtenes uzņēmumos. Garš raksts "Jaunajiem techniķiem plašākas iespējas!" Par Rīgas jauno techniiku stacijas darbu. Otrajā lappusē: "Sarkanā Karoga ordenis – komjaunatnei" - fragments no "Bonivura sirds" "1918.–1920. gadu Chronika", "Kukuruza – vērtīgs lopbarības augs." Nodaļā "Mums raksta" raksts celtnieki – brāķa meistari" Sūdzība un pārbaude par remontiem namā Ļeņina ielā 117. 3. appusē P.Araumes pārskats "Ko rāda ANO 8. sesijas līdz šinējais darbs." Ne tikai tas, ka šī sesija izsaka sabiedriskās domas pretī runāšanu ASV diktatam, bet tas kā šis raksts uzrakstīts, tas man patīk. Informacijas par ĶTR Centr. tautas valdības ārlietu ministra Čžau Eņ-laja paziņojumu sakarā ar Padomju valdības otu, par Indijas
SammlungAutobiography Collection
KollektionDiaries of Ligita Vucena