Wurde dechiffriert vonSantuco
Dechiffrierung1953. gada 19. oktobris.
Šinī dienā pirms 4 gadiem braucu uz biroju. Šodien uzrakstīju divus kontroldarbus - loģikā un ķimijā - domāju, ka labi. Pēc stundām bija pārrunas ar 14-gadīgajiem pionieriem. Inta R. vadīja. Debatēs piedalījās Aija, Lilija, Daila, Biruta arī es. Neviens jau neteica, ka nē pat vairāki apsolījās. Tomēr pasivi mani pionieri. Kalve atteicās pārrakstīt "Reida" rakstiņus. Atdevu Vairim, varbūt kādam iespiedīs. Virsrakstu uzzīmēs 7. kl. vai nu Aina vai kāds viņas vietā. Par sienas avīzēm rakstiņus kopā ar korespondentiem uzrakstīs Mudīte. Tā ir sarunāts. Mūsu meitenes studē statutus un izpilda anketes...

1953. gada 20. oktobrī.
Reida materialus pārrakstīja Aleida. Visu atdevu Vilkancei - uzzīmēs virsrakstus. Mudīte jau apskatījusi ar korespondentiem avīzes un raksti apmēram ir rokā. Pabeidzu lasīt par Karčaginu… Pēc vakardienas pusgulētās nakts šodien ir tā, ka viss pusratā. Eju gulēt un ceļos augšā, bet tomēr jāiet un jāizguļas.

1953. gada 21. oktobrī.
"Laukos" zināju, bet man neprasīja. Vācu val - 4 Atzīmes tagad - 3 četrinieki un viens piecinieks. Latv. v. diktātā - 4, mājas darbā - 5; Pieliku sienas avīzi ar reida materialiem. Prasta ir, bet tādā garā taisīta laba vien ir. Šovakar jāzīmē Birutas avīzei. Izlasīju pēdējo lappusi no "Далеко от Москвы".

1953. gada 22. oktobrī.
Šodien balsojām par jaunajiem. To skaitā vienpadsmit vienpadsmito. Daila vadīja sapulci. Daila prot. Jautājumu pietiekoši un galvenais aktivi. Uz beigām gan jau bija noguruši. Biruta būs labs sekretars. Var labāk par Dailu šo to pateikt - skaļāka balss. Apsveica Daila, Biruta... Par tuvāko un tālāko sirsnīgi, labi un skaisti pateica direktore. Audzinātāja izteica vēlējumu - beigt vidusskolu un mācīties augstskolā.

1953. gada 23. oktobrī.
Tas pie šīs dienas jāskaita. Pulksten 130 Paliek nekustināta fizika un tikai līdz pusei trigonometrija. Aizgāju uz skolu 8os uz papildstundu. Paspēju pateikt, ka šodien esmu dumjš. Arī citi tādi paši, arī tie, kam nebija ne sapulce, ne sienas avīze, ne gatavošanās skolēnu komitejas sēdei. Laimējās. Neviena divnieka. Nevienas stundas pēc stundām. Ķimijas kl. d. četrinieks - uzdevuma dēļ. Es tomēr to attaisnoju. Komitejas sēde nenotika. Sienas avīze neiznāca - šis tas jāpārkārto. Atnācu mājās, domāju par ceturkšņa noslēgšanu - nedēļa darba un vēl nedēļa. Raudāju - fakts un biju tik pūcīgā, nu kā jau cilvēks kam sirds pilna. Neviens

SammlungAutobiography Collection
KollektionDiaries of Ligita Vucena