Wurde dechiffriert vonIvars Šteinbergs
Korrigiert2020-05-07 15:05:20
Dechiffrierungpar mani nedomā. Netieku skaidrībā. Vajadzīga varonība, lai sasniegtu līdzenas atzīmes. Liekas viss tāpat kā pagājušā gadā. Ceturkšņa beigas un didelēšana, lūgšanās, avansi. Liekas, neceļas roka saņemt dāvanas. Jau kr.v. lit ir tādas dāvanas. Ne visumā, bet konkreti. Nav konkretu zināšanu par izņemto vielu. No otras puses - vācu val. – trīs četrinieki, viens uzdāvināts piecinieks un pieciniek mājas darbos, bet tiem četriniekiem līdz pecinieka pavisam man trūka, paviršības dēļ. Tas konkreti, bet vispār, izņemot kr.r., trijnieku nav. Pašreiz uz liecības rādās pieci vai seši četrinieki. Neviens jau par velti bet zināšanām nelabos. Tas ir skaidrs! Un, ja tas gala iznākums tomēr ir medaļa, tad pārmetumi, ka uzdāvināta. Un, ja es tagad savelku visu kursu, tad nostiprinu zināšanas.
Ap 9-iem gāju satikt kādu no jaunajiem. Vajag jau būt no biroja mājās. Mirdzai logs tumšs. Internatā mazie jau ir. Mūsējie braukuši caur Madonu un būšot rīt. Visi mūsējie.

1953. gada 24. oktobrī.

Šodien uz skolu nav jāiet. Pirmkārt izgulējos, otrkārt rakstīju mājas darbu, Tad vēl paraustīju bietītes. Agri gāju gulēt.

1953. gada 25. oktobrī.

Uzrakstīju mājas darbu. Redzēs kāds būs, kad izlabos. No bibliotekas paņēmu jaunu grāmatiņu – "Право творчества" Кирилл Косцинский. Šo dienās jāizlasa, tad iznāk pa 13. lapp. Valoda samērā viegla.
Apskatīju Ulda 11. kl. mājas darbus. Man manējie labāk patīk. Ir viņam daži reti labi, bet vairumam daudz kļūdu arī saturā nepilnības, tas man uzlabo garastāvokli.
Iztaujāju Mirdzu par biroju. Mirdzai vēl tālu no politikas, kaut arī man tā neizliekas pārāk svarīga.
Par Pāvelu Korčaginu.
Tagad lasot es it kā dziļāk un sīkāk visu apskatu un uztveru. Ja ir vērts vispār dzīvot tad tā kā Pāvels. No šī brīža mana mīļākā grāmata paliekt tieši "Kā rūdījās tērauds". Šeit visskaidrāk parādīta komjaunatne un komjaunieši. Nē, tas nav stāsts vai romans, tā ir dzīve.

1953. gada 27. oktobrī.

Es sāku savus ikdienas notekumus nepildīt. Tikai šorīt atcerējos, ka vakar neizlasīju lappuses un neizdarīju piezīmes. Tagad es tik rēķinu, cik četrinieku iznāks uz liecības. ŠOdien izdeva latv. v. lit. mājas darbus - saturs teicams, bet atzīme – 4. Bez tam latv. v. un kr. val. 4 atzīmes. Vācu val. man ir labākās atzīmes klasē, bet no piecinieka tālu. Šodien kr. v. diktātā – pieci. Atstāstījumā iznākot trīs. Ir cerības uz četrinieku rakstos.
SammlungAutobiography Collection
KollektionDiaries of Ligita Vucena