Kad ātri piekūst kājas
Sprache
Wurde dechiffriert vonLigaB
Dechiffrierung

Kad ātri piekust kājas.
Labinat to zinašanu varetu panākt, kad tu 4 piparus graudus, jeb

tikpat daudz jeviriz nelken [krustnagliņas] iekš mute [mutes] nesi 4 Apengenten iekš rokas tas labu piligu dara.

1276

Mērķi ko medinieks negrib laist šaut jaapvelk trīs reizes slepeni nevienam nemanot, sakaltušu maizes garozu un katru reizi vilgdams [vilkdams] saka: šāviens gaisā, šāvejs tad mērķi var šaut cik grib, bet netrāpis, ja pats nebūs meistris, bet ja šāvejs ieliek sava plintē drusku maizes, tad mērķis būs lupatās.

1277

Priekš ugunsdzēšanas.
Ban + lu + ma + Tum + es x a + men + tas vārds apzīmē: viss ir piepildīts, šos vardus uz tādam Mājas durvim uz rakstit kur tas uguns ir, tad uguns pats no sevs noslāpīs.

Bildlegende

Zeige 1-1 von 1 Eintrag.