#LFK LiepU-7-3282

Līgavas meklēšana
#LFK LiepU-7-3282
Wurde dechiffriert vonKirmis
DechiffrierungIeražas.

Bēres.
Pēdējās dienas vakarā sabrauca radi un citi lūgtie bēru viesi, vāķēja visu nakti, pēc pusnakts ēda nakts launagu. Ceturtās dienas pēcpusdienā veda uz kapiem.

3282

Līgavas meklēšana.
Lielāko lomu ieņēma apkārtbraukājošie žīdi, kuŗi brauca uzpirkdami lopus, labību, ādas vai ko citu. Tie tad arī zinājā kuŗās mājās, kurā pagastā ir saimniekdēli, kuŗiem vajag saimnieces un kur ir meitas dodamas pie vīriem. tad nu sākās braukšana precībās. Bieži sprieda kuŗiem nu būtu jāprecas.
#LFK LiepU-7-3282
Dechiffrierung

turp. 3282

Kāzas parasti notika līgavas mājās. Laulības baznīcā, tad kāzu mielasts un pusnaktī jaunā pāra mičošana. Viņus sēdina blakus krēslos. Vedējmāte ar vedējtēvu noņem līgavai plīvuru ar miršu vaiņagiem uzsien lakatu, iedod koka pavarnīcu ar ko vārīt putru, bet vīram noņem piesprausto rozeti ar mirtēm. Galvā uzliek cepuri ar nagu, jeb platmali, pīpi zobos un rokā pātagu.
Pa to laiku kāzenieki iet apkārt jaunam pārim un dzied: "Nu tevi mičos, nu tevi mičos, vedis tumšā kambarī".
#LFK LiepU-7-3282
Dechiffrierung