Wurde dechiffriert vonDaniēls Buks-Vaivads
BestätigtNein
DechiffrierungAnekdote

Reiz Latvijā iebrauca divi vācieši un gribēja iemācīties latviski runāt. Kādu dienu viņi gājuši pa ielu un nonākuši pie kādām tirgus sieviņām. Viņi tūliņ gāja projām, piepeži izdzirda, ka viena sieviņa saka: "Mēs." Tālāk vācieši iedami pa ielu, visu laiku saka: "Mēs." Tālāk viņi iedami garām kādai maiznicai un izdzirda, ka veikalā saka: "Par rubli maizi." Pa ielu viņi iedami saka: "Par rubli maizi." Vācieši uzgājuši uz kādas citas ielas un redzējuši, ka pa ielu iet kungs un dāma. Kungs iet dāmai no muguras. Piepēži kungs pasaka dāmai: "Drusciņ ātrāk!" To vācieši izdzird un atkal visu laiku saka: "Drusciņ ātrāk!" Uz ielas krustojuma vācieši ierauga vienu nosistu cilvēku un nezin ko darīt. Te uzreizi kārtībnieks klāt un prasa: "Kas to darīja?" Vācieši saka: "Mēs." Kārtībnieks prasa: "Par ko?" - "Par rubli maizi!" - "Jūs vajaga pakārt!" - "Lūdzu drusku ātrāk!"