Rīgas spīgana
Sprache
00.11.1924, Rencēnu pagasts
Rencēnu pagasts, Valmieras novads
öffnen

Rīgas spīgana.
Reiz kāda Rīgas saimniece gājusi spīganās. Viņa nonākusi pie bagātas saimnieku mājas. Tur nobūrusi govis, lai tās pienu dod tikpat daudz, bet lai krējums nav tauks. Saimniece aizgājusi pie burvja un lūgusi, lai pastāstot, kas par vainu esot. Burvis teicis, lai kūts paksī iecērt piecpakšu krustu un iespraužot dūci vidū. Viņi arī tā izdarījuši. Katru vakaru ap pulksten 12 tecējušas asinis. Trešā vakarā atbraukusi karietē smalka dāma. Viņa lūgusi, lai iedodot saldu pienu padzerties. Saimnieks nav devis. Ap pulksten 12 viņa palikusi resna. Dāma atzinusies, ka viņa nobūrusi govis. Saimnieks viņu atlaidis. Nu viņa palikusi vesela un aizbraukusi uz Rīgu. No tās reizes saimniekam atkal piens bijis tauks.

Bildlegende

Zeige 1-1 von 1 Eintrag.