Tekstistuse lisajaMagdalina
Tekstistusnegriežas. Tad visas vārnas aizbēgot un neviena neapmeklējot to tīrumu,

10. Pūpoļu svētdienas rītā visi mājas ļaudis jāizper ar pūpolu rīkstītēm. Tad visiem nākošgad būs veselība.

6001

11. Veci ļaudis tic ka meļiem ar katru reizi kad tie melojot augot deguns garāks. Tā kādam lielskungam, kad tas pie tiesas ar meliem gribējis pazudināt zemnieku, izaudzis tik gaŗš deguns ka tiesas kungi visi nobīlī atstājuši tiesas namu un zemnieks ticis sveikā cauri.

6002

12. Ja jaunu māju ceļ tad pakšos jāieliek pa kapara naudas gabalam un pa sērmūkšļa krustiņam. Tad ēka droša pret zibeni.

6003

13. Pelnu dienā ir ieraša kārt kulītes. Kam tāda kulīte piekārta tas otru pelnu dienu vēl sagaidīs, kam nav tas mirs.

6004

14. Veci ļaudis tic ka velns ellē esot piesiets resnā ķēdē, un tāpēc tas vairs tagad nēesot zemes virsū manīts. Bet cilvēki paši palīdzot to atsvabināt, jo cikreiz nazi uz galda liek augšpēdu tik izdilst robiņu velna ķēdē. Tāpēc nekad nevajagot likt nazi augšpēdu uz galda

15. Pirmdienā nevajagot naudas izdot jo tad visu nedeļu naudu jāizdod.

16. Sestdienās nevajagot linus sēt jo tad neesot laba šķiedra.