0017-Rigas-otra-vidusskola-06-0123
Tekstistuse lisajaLigaB
Tekstistus1922. M. Eglīte II b ģ.
1. Čūskas gredzentiņš.
Reiz kāds tēvs mirdams, savam dēlam atstājis 300 rbļ. naudas. Māte tūliņ ar reizi visu naudu nedevusi, bet tikai 100 rbļ. Dēls drīz naudu notērējis un nācis pie mātes atkal prasīt. Māte bijusi ļoti dusmīga un prasijusi dēlām, lai sakot, ko tad jel esot nopircis. Dēls ari izstāstijis, kā esot nopircis mazu melnu kaķīti, bet tas esot nozudis. Nu neko darīt. Māte rājusies, rājusies, līdz beidzot iedevusi otris 100 rbļ. un dēls atkal gājis pasaulē. Bet ari šoreiz pārnācis kailām rokām. Māte atkal ļoti dusmīga un prasijusi dēlam, ko šis nopircis. Dēls ari izstāstijis, kā esot pircis mazu melnu sunīti, bet tas esot turpat uz vietas nozudis. Nu māte pavisam negribējusi naudu dot dēlam, bet kad nu tik stipri lūdzis, devusi arī. Nu dēls gājis un saticis ļoti vecu, sirmu vecīti ar plinti plecos.
KolekcijaCollection of Riga Secondary School No. 2