Tekstistuse lisajaIvars Šteinbergs
Uuendatud2020-04-13 15:05:55
Tekstistusvaldības kategorisko protestu "Pret provokacijām Korejas neintralajā joslā," par "Japaņu karaspēka manevriem Hohaido salā." Interesants ir Eidusa ceļojuma piezīmes "Aizkaukazā", kuru pirmais turpiājums še iespiests.
Ceturtajā lappusē ar virsrakstu "Ražot vairāk dārzeņu" 4 rakstos un divos foto attēlos vispusīgi parādīta Saulkrastu rajona Staļina vārdā nos. kolchoza pieredze.
Bez tam "Valsts 3% iekšējais laimestu aizņēmums Sestās Laimestu papildizlozes oficialā tabula. Tiešām vērtīga ir šī 53. g. 10. okt. avīze nr. 200.
Fiziku atliku uz rītu. Izlasīju nolemtās 72. lapp.

1953. gada 12. oktobrī.

Šodien skraidīju pa skolu un organizēju reidu par 5.-7. kl. disciplinu. Reida laiks - 12. 13. 14. okt. Klašu vecākie skatīsies kā uzvedas šā skolēni starpbrīžos, pēc zvana, kino, uz ielas, ko šo klašu vecākie ziņo par disciplinu. Sadalīts un izziņots. Izziņoju arī, lai gatavo ziņojumu par darbu kolchozā.
Gatavojamies komjaunatnes pārskata sapulcei.
Bija vajadzīgs vienu pusstundu panest izdedžus. Nevarēju atsacīties.
Izlasiju 72. lapp. Puse no grāmatas.

1953. gada 13. oktobrī.

Majakovskis sev jautā "Ja izkratītu no manis lasīto, kas paliks pāri?" (1910. g.) No manis tomēr kaut kas paliktu. Es visur kaut ko piedomāju...
3st. kopā ar Mirdzu rēķinājām trigonometriju. Pašreiz es varu ieskaidrot un Mirdza saprot. Šodien izdeva vēstures kontroldarbus. Kā par brīnumu piecinieks. Kr. v. diktatā četrinieks. Algebras kl. d. trijnieks. Nav nesaprašana, bet neuzmanība.

1953. 14. oktobrī.

Vēsturē nezināju citatu par Ļenas notikumu nozīmi. Neizsauca atbildēt.
Reiti Kārli aizvedu pie m.d.v. vēl nbija uzrakstījis ziņojumu.
Notika pārskata vēlēšanu sapulce. Man vajadzēja vadīt. Mūsu organizacijai tomēr ir par ko runāt. Runāja arī. Es kritizēju Dailu un citus t.sk. Liliju, Mudīti...
Pārvēlēšanu rezultātā Daila komitejā neieiet. No vienpadsmitiem vienīgi es. Šoreiz tā gribēju. Nē, es neturupināšu iepriekšējo gadu tradicijas, nebūšu tāds teicamnieks kā iepriekšējie. Ja būšu, tad tāda kā esmu. Šajā pusgadā mani pienākumi – skolēnu komiteja, pionieru sektors, kaujas lapiņa. Visu to un teicami beigt skolu vai beigt skolu bez medaļas. Rūgti? Citādi es neesmu es.

1953. gada 15. oktobrī.

Izdeva ģeometrijas kl.d. Atzīmes par laimi nebija liktas.
Šodien es esmu ignuma iemiesojums. Negadījās tomēr nekas ļauns. Uz izlases sportistu sacensībām nepaliku. Izdarīju saimniecisko apgādi. Reizi nopirku mazo vāzīti. Pāri visām mācībām pārbraucu.
KolekcijaDiaries of Ligita Vucena
Vienības#LFK Ak-161-1