TekstistaEelmineJärgmine
RepositooriumArchives of Latvian Folklore
KoguCollection of Dūre Primary School
Tekstistuse lisajaDigne Ūdre
Lõpetatud
Kinnitatud
Uuendatud2015-01-07 15:43:18
Tekstistuskājis gan visus ārstus, bet neviens neizārstējis. Tad viņš aizgājis pie tā burvja. Burvis atnācis un pasacījis otram kaimiņam. Lai tas ejot uz meža malu un kad šis te pagalmā svilpšot, tad lai svilpot preti. Kaimiņš aizgājis meža malā un kā burvis svilpis Tā arī viņš svilpojis preti. Pa to laiku saimnieks tapis vesels un tas kaimiņš kas svilpojis preti un palicis slims un nomiris.

23

Klaušu laikos vienreiz strādnieki kūluši rijā. Vagars nevarējis nekādi noskatīties vai strādnieki neslinko viņš nogudrojis kāpt uz rijas augšas. Bet strādnieki to dabūjuši zināt un viens no drošākiem uzkāpis uz rijas un ielīdis salmos. Vēlāk vagars uzkāpis un nogulies. Kā strādnieki tikuši tai malā tā tas pagrūdis. Vagars nokritis rijā nu citi strādnieki sākuši kliegt velns, velns. Un sākuši ar spriguļiem sist kamēr pavisam nosituši.

24

Viens saimnieks braucis no vienas pilsētas uz māju. Braucot viņš iegājis Lejasciemā. Ragavās viņam bijusi kaste tur iekšā bijuši klinģeri. Iegājis Lejasciemā un tur nodzīvojis labu laiku. Nācis atpakaļ gājis pie ragavām redzējis ka kastes vairs nav. Viņš nekā nedarījis tik nosacījis, gan nesīšot pakaļ. Sācis braukt, pēc kāda laiciņa dzirdējis ka kāds elsdams, pūsdams no muguras skrien. Ticis mājā nojūdzis zirgu nācis atpakaļ uz ragavām ieraudzījis atkal kasti ar visiem klinģeriem.

25

Viena sieviete nakti braukusi no Dūres skolas uz Dūres muižu. Tikusi upītei pāri siliņa malā uz nākusi viena balta jumprava un apķērusies zirgam ap kaklu uz vairs nelaidusi
Toimingud