Tekstistuse lisajaBella Bērziņa
KinnitatudEi
TekstistusPēcvārds
Esmu dzimusi Jaunpiebalgas pagasta "Kluncos", 1962. gadā beigusi Jaunpiebalgas vidusskolu, vidusskolā līdz 1986. gadam strādāja mana vecākā māsa Austra un Jaunpiebalgas kapsētā mūžamiegā dus mani vecāki Olga un Vīlips Vanagi. Mācījos kopā ar Alises Robežnieces vecāko dēlu Jāni no 1. līdz 11. klasei. Atmiņās no skalas laika Alise Robežniece mīt kā cilvēkus mīloša, gudra, saulaina māte un skolotāja. Viņa daudzkārt palīdzēja mūsu A klasei tikt galā ar dazādām sabiedriskām norisēm (klasesvakariem, žetonu vakaru, arī ikgadējiem skolas karnevāliem). Atceros vienu karnevālu (5. vai 6. klasē), kad mūsu klases karnevāla dlībnieki bija saģērbušies pasaku tēlos( bites, puķes), gan marles auduma tērpos, bet atbilstoši tēliem krāsotos un batikotos(uzveduma ideja - Alises Robežnieces, tērpu darinājām mēs paši Alises Robežnieces vadībā). Vērtējot mūs nostūma malā, jo esot profesionālā darbs (Alises Robežnieces mākslas audējas prasme), nedodot godalgotās vietas, tikai paslavējot. Alise Robežniece piedalījusies arī Jaunpiebalgas vidusskolas muzeja iekārtošanā. Satiekoties Jaunpiebalgas vidusskolas 55 gadu jubilejas salidojumā 2011. gada 30. jūnijā, mūsu (13.) izlaiduma skolēniem bija gan priecīgas, gan bēdīgas atmiņas (visi mūsu klases Jāņi ir aizgājuši mūžībā). Jāņa māte bija dēlu un viņu klasesbiedru vienojošā saite, jo tajos gados tēvs macītājs bija tikai dažiem mūsu skolas bērniem (vēl Jundžu bērniem - Edītei, Viesturam, Tālavam) un skolas biedri mācītāju bērnus tā kā nesaprata, tā kā baidījās. Pārskatot LFK Alises Robežnieces iesniegtos materiālus, pamanīju, ka arī viņas vecākais dēls Jānis ir iesniedzis vairākus materiālus. Tāpat LFK kuplina vairāku manu klases biedreņu atmiņu klades. Jāņa tēvs pēdējos dzīves gadus strādāja ārpus Jaunpiebalgas un nebija uzticīgs ģimenei, bet Jāņa māte turējās taisna sakosiem zobiem... Tagad, no gadu attāluma un dzīves pieredzes apjoma raugoties, varu saprast, cik daudz spēka un izturības Jāņa mātei pietiek, lai izstarotu gaismu un siltumu, nevis gruzdētu.
KolekcijaCollection of J. and A. Robežnieks