Tekstistuse lisajaEmis
Lõpetatud
Kinnitatud
Uuendatud2016-08-12 17:22:46
Tekstistus1. brilļu glaze.2. kaposgalvai [kāpostgalva] 3. pulkstens [pulkstenis] 4. makroni [makaroni] 5. uz kata 6. lietus sarks [lietussargs] 7. saules gaisma. 8. kristams berns
9. Kur nekā nav. 10. No alas.11. Dibens 12. Zābaku nagla 13. Atbalss. 14. Tadel kā zakis kalnam cauri nevar izlīst. 15. Gfejs. 16. Kēdei. 17. Zirni glāze neiet bet viņi [viņus] jāieber 18. Sienu nepļauj bet zali 19. Jūras slimība 20. Lapas 21. Otrā gada 22. Slapji akmeņi 23. Februarī. 24. Bedre. 25. Vardins un.
Jautajuma mīklas atrisinajums ir te.

2198

Pasaka. Par pameitu un mātes meitu.
Vinai [vienai] matei bija divas meita[meitas] ista meita un pameita. Tā pamate to pameitai nevorēja [nevarēja] ieredzēt. Vienu svedienu [svētdienu] pamāte sinupes [sinepes] un iebera tas sinupes [sinepes] pelnos un lik [lika] pameitai izlasīt. Un pasas nogāja uz baznīcu. Pameita sedēja pie tā sieka un raudāja. Ienaca vecvīriņs ar spiekiti roka. Un prasīja meitiņ kāpēc tu raudi. Ka lai es neraudu kad pamate ar isto meitu nogaja uz baznīcu un man lika tadu grūtu darbu darīt. Neraudi vis meitiņ še tev tas spiekitis. Uz aizei [aizej] uz lauka tur ir akmens un piesit ar so spiekiti pie akmeņa trīs reizes. No turienes iznāca zirgi ar karīte [karīti] un pašai zīda kleite [kleita] un zelta kurpes. Un viņi nobrauca uz baznīcu tur kur bij pamāte ar isto meitu. Un kad viņa gāja baznīca tad visa baznīca mirdzēja ka zelc [zelts] tur baznīcā bija ķenina dels un tas
KolekcijaCollection of Ūziņi Primary School