KolekcijaCollection of Berkene Primary School
Atšifrēja kartupelis

iet pie tiesas, un apsūdz saminieku, un saimniekam jaatbild nabagei
gailis: Paņēmusi gaili- aiziet uz trešām mājām un prasa saimniekam:
,, Kur es savu gaili ievietošu? ,, Saimnieks atbild: ,, Ievieto manā
aitu kūtī!'' Tiklīdz lapsa savu gaili kūtī ielaida, tūlīt steķis
 viņu nobaidīja. Nu lapsa iet pie tiesas, un apsūdz saimnieku, un saimniekam jāatbild mabagei tekis. Paņēmusi teķi nabadze iet uz nākamām mājām un pras kur es savu teķi novietošu. Saimnieks atbild ielaid manā govju kūtī. Ielaida govju kutī,- un lielais vērsies nabadīja teķi. Un lapsa iet pie tiesas un apsūdz saimnieku un saimniekam jāatdod vērsis. Babaje vērsi paņēmusi un gāja uz nākamām mājām un prasija kur es savu vērsi novieošu
saimnieks atbildēja noliec manā zirgu stallī. Un tiko lapsa paspējusi ievest vērsi. Tuļīt saimnieka braucamais zirgs no staļa ārā un nospēris vērsi. Un lapsa iet pie tiesas un apsūdz saimnieku. Neko sarī saimniekam bija jāatdod nabagei zirgs. Zirgu paņēmusi lapsa aiziet uz tuvējo mežu. Un saka greizi koki taisni koki taisaties pa kamanām. Aris reiz tā teiuksi no gaisa nokritušas kamanas. Un lapsu iejūdza zirgu kamanās un braukāja braukāja, kamēr satika zaķi. Zaķis vaicāja kur tu kūmiņ braukā paved mani ar un lapsa teica sēdies kamanās zaķis iesēdies arī. Un nu braukuši tālāk. Satikuši vilku ,, vilks lūdzies lai viņu pavedinot. Lapsa arī vedusi, un braukuši talāk. Gabaliņu nobraukuši satikuši lāci. Lācis teicis kūmiņ kad tu zinātu kā esu piekusis. Un lapsa teica sēdies vien, līdz ko lācis iesēdies kamanas tūlīt salūza. Un lapsa iegāja mežā un teica tas pāsus vārdus. No gaisa nokrita jaunas kamanas vilks ar lāci apēda zirgu. Un atstutēja ar kokiem, nāca lapsa un piegāja pie zirga un uzsita trīs reizes. Ak kas tur notika zirgs sabruka.