Tekstistuse lisajaLigaB
Tekstistus[527

Aumusteru Kraņkī vecos laikos dzīvojis buris (?) Kuka Juris (vārdotājs?), kurš ņēmis no slimiem naudu, kā tam nav bijis brīv(a) darīt. Reiz sestdienas vakarā tas iznācis iz pirts un atsēdies uz vecām (ecēžam) = ecēšām. Te, uz reizu, sacēlies liels vērsons un uzrāvis Juri gaisā. Gaisā Juris tikai dzirdējis, kā viens saka: "Soli uz versts, soli uz versts!" . . . Kad Juris atjēdzies, tad viņš atradies Lizites rijā, - (pie Liepu muižas netāļu no Cēsim), kur vels [vells] tanī brīdī vēršādu spīlējis, uz kuras tam bijuši uzrkastīti cilvēku grēki. Rijā bijušas zelta bēres un uz tām zelta zārks, kam apkart staigājuši tādi kā tiesas kungi. "Drizāk, drīzāk," iesaucies viens no tiem. *) "šis jau sacij: či, či!" (* domāts gailis). Te viss pazudis un Kraņķa - Kuka Juris atradies uz veca zirga ribām.
KolekcijaCollection of Pēteris Šmits