Nimetus
Ķimeņu maizītes
Tekstistuse lisajaKirmis
TekstistusReceptes

Ķimeņu maizītes
Ņem apmēram 60 g rauga, 1/2 l piena, 1 kg miltu, mazliet sāls, to visu samīca un liek uzrūgt.
Sakuļ apmēram 200 g cukura ar 200 g sviesta. Piemaisa to uzrūgušai mīklai līdz ar pārējiem miltiem. Mīca, kamēr atlīp no rokas, un liek vēl uzrūgt.
Tad liek mīklu uz miltiem apkaisīta galda, izveļ un sagriež mazās piciņās, no kurām izveļ mazas bumbiņas, kuras liek uz pārsmērētas plātes un mazliet uzraudzē.
Tad pārsmērē ar olu un iespiež katrai maizītei vidū piciņu sviesta, pārkaisa ar ķimenītēm un cep ne pārāk karstā krāsnī.

8183

Galda maize
Pasilda 1 l piena, iemaisa miltus, pieliek raugu un kuļ, kamēr atiet no rokas. liek uzrūgt. Tad ņem 100 g sviesta ar 100 g cukura un 1 tējkaroti sāls, izmaisa par krējumu un piemīca mīklai līdz ar pārējiem miltiem, tad ļauj uzrūgt.
Pēc tam liek uz plāts garenus kukuļus, ļauj vēlreiz uzrūgt, pārsmērē un cep ne pārāk karstā krāsnī.

Näitan 1 üksusest 1-1.