Nimetus
Ūdens maize
Vaiņodes pagasts, Dienvidkurzemes novads
Tekstistuse lisajaKirmis
Tekstistus

Krējuma kliņģeri
2 veselas olas sakultas ar 1 glāzi cukura, 1 glāzi skāba krējuma un 1 karoti izkausēta sviesta. Tad iemīca tikdaudz miltu, ka mīkla ļaujas izrullēties. Mīca, līdz mīkla top spīdīga. Tad izrullē uz galda kliņģerīšus, kurus pārsmērē ar olu un cep ne visai karstā krāsnī.

8186

Ūdens maize.
1 l ūdens pasilda remdenu, iemaisa 25 g sāls, iemīca apmēram 2 kg miltu un ap 65 g rauga. Mīklu uzrūgušu vēlreiz krietni pārmīca, kamēr tā atlūp no rokas.
Atkal ļauj uzrūgt, tad liek uz pārsmērētas plātes tievus garus kukuļus, kurus pārsmērē ar ūdeni un pārkaisa ķimenēm.
Šī maize ļoti ieteicama aukstiem galdiem godībās.

8186

Rupja kviešu karaša
1 l remdena piena iemaisa drusku sāls, ķimenes, atšķaida 75 g rauga, iemīca apmēram 1 kg rupju kviešu miltu, liek mīklu uzraudzēšanai.
Kad mīkla krietni uzrūgusi, piejauc vēl klāt tikdaudz milti, ka mīkla stipri cieta. Krietni izmīca un ļauj vēlreiz uzrūgt. Tad izveido kukuļus un cep puslīdz karstā krāsnī.
Šī maize tiek ļoti garda, ja pieliek 1 karoti sviesta un pierīvē klāt pāris zaļu kartupeļu.

Näitan 1 üksusest 1-1.