Nimetus
Priekš trakiem lopiem
Norakstīts no Pētera Purmaļa. Piesūtīts Balkānu karā.
Tekstistuse lisajalcalmane
KinnitatudEi
Tekstistus

lopam; riņķi un tad nemam pie kreisas auss un saki 3. jūdzes turpu 3. jūdzes šurpu viss- kas dzīvo tas lai gurst, 9. jūdzes, 9 jūdzes šurpu 7 jūdzes turpu viss viss kas dzīvo tas lai 9 jūdzes turpu 9 jūdzes .surpu viss kas dzīvo tas lai gurst 2 reizes jaruna.

275

29.
Priekš caur šaušanas
Kad lops vai zirgs ir caur šauts geld lopam rīklē biszales ar dzīvu sudrabu iešaut, ar cilvēka sūdus ar ūdeni samaisīt no pakaļas no rīt tad būs vesals.

276.

30.
Caur šaušanas
Skunste ja lops voi zirgs cauršauts slimībā, tad nogriezi tanī viduci lopam un to lieci ar mazu drusciņu biszāļu plintē un tad klāt dzīvo sudrabu iešausi lopam rīklē un saki ta lai tavā sprāklē tiek šauts kas tam lopam ir šāvis.

Traku lopu vārdis
Rakstami un iedodami