0017-Rigas-otra-vidusskola-25-0040
TranscriberLigaB
AcceptedYes
Transcription (text)

Kad brūti ģērba tad pie plikas kājas lika naudu. (labi ja kupura [kapara] gabals) Daudz skādi padarija manai sievai Vaina ilgi čūlāja, kur bija noberzis kupura [kapara] gabals.

18418

Jostiņas sagrieza divi pēdas garos gabalos, kurus meta uz krustcelēm un uz tiltiem. Kad noveda brūtgana mājā, tad vedējs ar pātagu rijas durvīs sita krustu un tad tik veda iekšā (dzīvoja rijās)

18419

Kad brauca pieguļā tad uz katras zirga kājas ņēma pa vienai olai līdz. Meiros (4 saimnieki) vārija (olas) Olrama namiņā. Skuimešos (Lejas pag) neviens negāja art, pirms negāja Maskalis.
Burami vārdi

18420

Skauģam un burvim.
x A + PL + šš + I + Jezus Kristus. Tie [Tās] piecas svētas vātis. Tagad ej pasargāts no visa ļaunuma Amen, Amen, Amen Amen . . . . (27 reiz)

Ej pie Puka kunga Ej pie Mājas kunga
" " Upes " " " Piesētas "