RepositoryArchives of Latvian Folklore
CollectionCollection of Berkene Primary School
Pus mūžiņa vien nemirt.
Pus mūžiņa cilvēkam
Daudz raud žēli pakaļa.

Teika. Kate Ķuzene 50 g. Sloka.

Vakara Māte un meitene gaja lauka. Viņiem bija suns varda Veikus.Kad viņas isgajušas lauka tad šmacis un rūcis meitene teikusi vaie ka mūs Veikus krac tad tuliņ nokrit Veikus ezars ar visam zivīm. Tad tas bija Veikus ezars.
Teika.

46.
561
Kad mājā iemetas zirceņus. Kad grib icet. Kad cep maizi tad atlieka milti tad izber pa logu lauka. Kad var izdzit no mājām lauka.

47.
562
Kas tas par skistu tiltu gasu ko neredzamu roku taisam tur nevar iet nedz braukt nedz jāt pa apaksu var iet bet augšā ir pa pilnam ūdens. (Debes)

48
563
Atskrej klēgem noskrej klgēms sāsit sparnus kliv kliv kilv. (Auž).

49
546
No priekss pamst no pakaļas dilst. (Steles).

50.
[ Vienai mātei viena meita. Un viņiem vija labaka mājā un labna kuts un tur bija viens cilveks paroc tur bija smede un dzelzis tur ielika. ogle un nokarsē un izdur durvīm caurumu un aiziet prom.