Gaišais prieks
Submitter
TranscriberIlze Ļaksa-Timinska
AcceptedYes
Transcription (text)

Gaišais prieks
Vakar augstceltnes zāle sagaidīja viesus – Zinātņu akadēmijas institūtu darbinieku lolojumus, kas kopā ar vecākiem, kūmām un tuvākajiem radiniekiem bija ieradušies uz saviem pirmajiem lielajiem svētkiem.
Goda kūmas – vēstures zinātņu kandidāts H. Strods un filoloģijas zinātņu kandidāte V. Vāvere ieved mazos gaviļniekus zālē, kur, svētkus atklājot, viņus sveic ZA partijas organizācijas sekretāre L. Holmska.
No goda kūma H. Stroda mazie pilsoņi paši saņem savu pirmo dokumentu – savu "pasi". Tad ZA bērnu deju kolektīva dalībnieki nāk ar bagātīgām veltēm gaviļniekiem un ziediem māriņām un kūmām. Un kur tad vēl labie, mīļie vārdi, ko saka Ļeņina komjaunatnes Valsts jaunatnes teātra aktrise A. Krūmiņa! Akadēmiskā operas un baleta teātra soliste A. Tauriņa bērniem dzied tautas dziesmas. Mazie svinību dalībnieki priecājas arī par Latvijas PSR un Gruzijas PSR Nopelniem bagātā mākslas darbinieka J. Dūmiņa vadītā sieviešu ansambļa raiti nodziedātajām tautas dziesmām un ZA bērnu deju kolektīva dejām.
Gaišs prieks spulgi arī vecāku acīs. Bet ZA apvienotās vietējās komitejas kultūras komisijas rosīgajai un enerģiskajai vadītājai A. Feldhūnai lielākais gandarījums bija vecmāmuļu atzinums: "Jā, daudz skaistāk un sirsnīgāk nekā kādreiz pie mācītāja."

M. Zumberga

Rīgas Balss