1640-Janis-Alberts-Jansons-01-0006
AtšifriejaAnna9
Atšifriejums[1640]   8–76

Sāpju atnemšanas var[di]
Es velku visas sāpes caur ērkšu krūmu caur dadžu krūmu es izvelku visas sapes caur akmini lai slābst pampums lai dziest karstums, es gribu N. N. pie pirmas veselibas, glābt, Dievs Tēvs Dievs Dēls Dievs svetais gars, Nu palidzi man Dievs Tēvs Dievs Dēls Dievs svetajs gars.

9

Uz sliktam pedam lops.
Dievs Tēvs Dievs Dēls Dievs svētais gars Tu pupedi, nelabs vīrs jeb sieviškis atkāp nost es esmu kristits cilveks tas lopiņš (..) man pieder aiz jūras ir dzelzu trepes deviņi dzelzu stabi tur tu kāp augšā tur es tevi pieslēgšu ar 9. atslēgam, Dievs [Tēvs] dēls Dievs sv. gars [..] Tēvs debesis d d d d d
KolekcijaJāņa Alberta Jansona folkloras vākums