Ak9-Kaspara-Tobja-dienasgramata-01-0073
KolekcijaKaspara Tobja dienasgrāmata
Atšifrēja InitaL
Atšifrējums Oktobris.
Atkal pienācis rudens. Vidrižos kādu svētdienu novēroju kā vairāki putnu bari, ik pēc kāda laika, augstu gaisā riņķodami nonāk virs Vilkaču sila un tad taisni aizlido uz dienvidu pusi. Daudzi no viņiem ir ceļojuši pāri Baltijas jūrai. Bet mēs novācam ābolus.
Man atsākušās mācības institūtā un katru dienu esmu Rīgā. Pēcpusdienā, ja ir laiks, paklaiņoju pa Vecrīgu un aizeju uz Planetārija kafejnīcu.

30. oktobris.
Katru dienu vienmuļi līst. Lapas tikpat kā nobirušas. Ļoti miegains laiks.

22. novembrī uzsniga pirmais sniegs.
73.
31. decembrī, pēc 8 vakarā.
Dīvains laiks ārā: sniega nav, bet koki apsarmojuši ar biezu un kuplu sarmu. Viss kluss, mierīgs kā nedzīvs. Ivo atgriezies mājās un trakais 89. iet uz galu.
1. janvāris 1990. gads „Is this a future?” (SIGUE SIGUE SPUTNIK)
Vai šī ir nākotne? Bet nevar jau noteikt robežu, kur tā sākās. Vienalga, šķiet, ka ir pārkāpts kāds laika slieksnis un mēs tuvojamies tam brīdim, kuru fantastiski pirms daudziem, daudziem gadiem ir saukuši vārdā Nākotne.
Man pašam 1989. gadā ir gājis tik raibi, kā es jau to rakstīju 88. gada beigās. Bija gan lielas izgāšanās, gan spoži panākumi. Drūms darbs tiešām mijās ar Vācijas ceļojumu. Attiecībā uz Fobosu un Deimosu, tad abas krievu slavenās zondes pazuda bez vēsts, un viss. Toties vai katru dienu mūs šokēja jaunas sensācijas par M - trijstūri un vispār lielais NLO bums, dažādi pareģojumi, telepāti. Skolotāja Santa stāstīja, ka Siguldā viena ģimene griezusies izpildkomitejā ar izmisīgu lūgumu, lai viņus aizsargā pret dīvainām būtnēm, kas nāk istabā un liek lidot līdzi.
Mēs ar Bergmani un arī ar dullo saksofonistu Gāgu dažos gabalos ierakstījām pirmo eksperimentālo avangarda lenti. Šogad nodomi ir nopietnāki.