KolekcijaJāņa Dāvja dzīvesstāsts
Atšifrēja Santuco

apskatīt arī Konstanci. Iepriekšejā diena bija mākoņaina un kalni nebija saredzami. Rīts arī bija apmācies, bet likas, ka noskaidrosas. Plkst 1000 gāja kuģis no Lindavas uz Konstanci, pa Boden ezeru; no Konstances caur Immendingenu - Tutlingenu ar vilcienu vēl tai pašā vakarā varejam sasniegt Rotveilu. Domats, darīts. Brauciens pa Boden ezeru ļoti jauks un patīkams, tikai, pa nožēlošanu, lielas, neizklīstošās miglas dēļ krasti un kalni nebija saredzami. Pārs stundu atlika laika apskatīt Konstanci. Lindava gan man labāki patika. Abas pilsētas izveidojušās, kā vasarnieku atpūtas un peldu vietas - hoteļi, pansijas ik katrā mājā; rūpnīcu gandrīzi kā nekur neredz. Plkst. 2300 bijam atkal mājā bez kādām ķibelām un starpgadijumiem un savi kilo 60 - 70 āboļu atkal tika pārvesti.
Tuvojas 18.XI. Par to svinēšanu jau agrāki tika runāts, spriests un arī koris gatavojās uz to, bet Dūmiņa nenoteiktības, svārstības, gribēšanai visiem izpatikt un arī, varbūt, visu saķert, tā lieta netika līdz pēdejam laikam ievirzīta tādas stingri noteiktas formās, rāmjos.
Un tad vēl, pēc 30.IX. koncerta, mūsu solistei "primadonnai" Polikevičai M." panākumi tā bija sakāpuši galvā, ka tā sāka pilnīgi norobežoties no kora un visam bija jānotiek pēc viņas gribas un visiem vajadzeja ap viņu riņķot, kā ap sauli
Pēc 30.IX. koncerta - tā izpelnījās valdības labvelību un tā tika i pie klavierēm arī pie laba akardeona ("ļaunas" mēles gan melsa, ka akordeons gan esot domats korim, ne viņai,