KolekcijaImanta Jansona dienasgrāmata
Atšifrēja Kirmis

Abi ar Arnoldu sākam ceļu uz māju pusi. Līdz Goslārai stāvam pie vagona loga un vēlreiz tīksminam acis ar brīnišķīgajiem skatiem.
Arī pati pilsēta ļoti skaista. Blakus jaunajām celtnēm rezdi arī dažas vecas, romatiskas, vidus laikos celtas. (ap 1400g.) pilsēta nav sapostīta un tās skatlogi dod pirmskara laika pilsētas iespaidu. Bet ilgi nevaram seit uzkavēties Braucam tālāk līdz Hanoverai.
Nakti 10 stunas esam spiesti vārgt Hannoveras stacijā uz nākošā rīta ātrvilcienu. Uz tā bufera stāvēdami sasniedzām nākošā dienā Hamburgu un mājas.
Otrd. 8.apr.1947.g.
Nupat pagāja Lieldienas. Tās pavadīju diezgan saīgušu garastāvokli, jo braucot biju dabujis iesnas. Otrajā Lieldienu dienā bij uzvedums "Nebrauc tik dikti" mūsu pašu nom. trupas izpildījumā.