KolekcijaImanta Jansona dienasgrāmata
Atšifrēja Kirmis
Atšifrējums Gājam pastaigāties gar jūrmalu. Puķu dārziņā uzifotografējamies.
Vakaram tumstot visi izklīdam. Palikam atkal abi ar Albertu un abām māsiņām. Sākumā klīdam visi kopā gar jūrmalu, līdz kamēr paliku viens ar "mazo kaķēnu".
Gluži nemanot aizskrēja stunda aiz stundas. Bij krietni pāri pusnaktij. Bet mūsu apkampieni bij tik cieši, skūpsti tik karsti un atkal un atkal mēs nogājam līdz mūsu mīlestības galējai robežai....
Arī svētdienā braucam uz Margeitu. Diena bij bezgala salaina un silta. Gājam peldēties jūrā. Arī Dzidriņa nāca līdz.
Ar to vien nepietika un sameklējuši Hildu gājam uz peldētavu. Peldējamies abi ar Albertu, lēcam no tramplīniem un braucam pa slīddēļiem. Tik patīkamu veldzi sniedza ūdens šajā karstajā dienā.
Pēc peldēšanās meitenes vēlējās iet uz kino, par ko es negribēju ne dzirdēt. Ar neatlaidību un dažādām viltībiņām viņas panāca to ka iegāju kino namā gluži pret savu gribu. Bet sēdot piesmakušās telpās un acu priekšā redzot ekrānu ar pavisam nejēdzīgu filmu uz tā, es jutos tiešām kā sprostā. Jutu ka dusmas sakāpj kaklā par metenēm un par sevi. Jo vairāk par to lietu domāju, jo lielākas tās tapa. Aizgāju viens no kino zāles. Gribēju doties uz simfoniskā orķestra koncertu "Winter Gardenā" bet pēc visām nepatikšanām nepievilka arī tas. Devos atpakaļ uz slimnīcu lai brauktu mājā, bet ņemot velosipēdu sastapu Dzidriņu.
Sākumā bij grūti pateikt labu vārdu viens otram, bet pie labas gribas tas jau nav nekas neiespējams.
Un nepagāja ilgs laiks laiks,