KolekcijaImanta Jansona dienasgrāmata
Atšifrēja Kirmis
Labots 2019-06-12 23:30:13
Atšifrējums Želums, dusmas un kauns žņaudz kaklu, kad lasu šo vēstuli. No prāta neiziet uz vārda dienas kartes Tevis rakstītie Ibsēna vārdi: "Visa dzīve ir pušu šķelta, puse pelēka, puse zelta".
Meitēn, meiten! Tu, kam pieder tik skaidra un laba sirds. Nēsmu vairs Tevis cienīgs. Ne Tavu mīļo vārdu ne Tavas lielās mīlas. Skumji ir domājot par to.
Piektdienas vakarā kopā ar Albertu, Valdi un Azilniņu bijam Margaitā. "Vinter gardenā tika uzvesta Verdi opera "Traviata". Skaņās un dziesmās klausoties, nemanot aizsteidzās vairāk kā divas stundas. Man patika itvis un itsevišķi muzīka. Un cik neizprotami brīnišķi ir tie brīži, kad skanot kādai dziļi izjustai tēmais, visu ķermeni pārņem trīsas.
Mani draugi gan nopēla šo operu. Pa daļai viņiem piekrītu, it sevišķi par dziedātājiem, jo tie nebij neko teicami. Bet tomēr, tomēr. kautkas labāks gan nekā kino vai kas tamlīdzīgs.
Vakar tikos atkal ar Dzidriņu. Man gribējas iet peldēties. viņai kino. Šoreiz klausīju viņai un līdz ar to visa pēcpusdiena likās kā zemē nosviesta. Arī pēc kino līdzpat braukšanai mājā mūsu starpā nebij īstas saprašanās.
Šodien piespiedu sevi palikt mājā. Atpūta, atpūta ir par traku vajadzīga.
Pirmd, 9.augustā
Reiz bijušam pieskaitamas skaistās, saulainās dienas. līst lietus, atkal lietus. un līdz ar tumšajiem padebešiem, kas, piesūkušies aukstām lietus lāsēm, lēni velkas pāri galvai, tumša un drūma kļuvusi sirds.
Netikos ar Dzidriņu visu nedēļu un tas lietus dēļ. Nedēļas beigās saņēmu viņas vēstuli. Lūk, kāds gabaliņš no tās:
"Ja, atkal auksts un lietains itkā rudens. Sirds arī ir skumja kā pielijusi rudens diena. Vai tagad vēl nevarētu būt saulainas dienas? Vismaz šo mēnesi!