KolekcijaLūkasa Ozoliņa atmiņas
Atšifrēja Anna9
Atšifrējums 10.
Sv. misa bez partrauku turpinājas no plk 5 rīta līdz pusdienai. Priesteri spredikoja latviešu, lietuviešu, poļu un pat vācu valodās. Baznīcā skanēja slavas dziesmas un pateicības lūgšanas dažādu tautibu valodās. Stundam gaŗās meditacijas (apdomašanas) pēcpusdienās aizgrāba baznicenus līdz asarām...
Svētki noslēdzās pirmdienas pēcpusdienā ar tik pat svinīgu procesiju, kā iesākās un pateicības himnu:
"Te Deum laudamus..."
Katram baznīcēnam, ari nekatolim, neaizmirstāmā atmiņā dziļi sirdī iespiedušies Kanepenes vakara krēslā, pie Dievmātes altāra, dziedatās litānijas vārdi ar kādiem tiek godināta, slavināta, cildināta, apveltīta un salīdzināta Dieviškīgā Pestitāja Māte – un klātesošo lūgsmes piedziedājums: lūdz Dievu par mums!
Skaistkalnes Dievmātes altāra svētbilde, – Jaunava Marija ar bērninu Jēzu klēpī un diviem lidojošiem engelišiem ar baltu lilijas ziedu zariņu rokās, laikam ir tik pat veca, kā sirmais dievnams, kas kā sargenģelis gadu simteņiem sargājis un sargā Skaistkalnes katoļus no protestantu ietieksmēm