AtšifrētĪprīkšejais Nuokamais
Kolekceja Dūres pamatskolas vākums
AtšifriejaSanita Reinsone
Puorbaudeits
Lobuots2015-02-05 17:11:37
Atšifriejumsķer un jāskatās vai bērni ir zem priekškājām, tad agrā sēja labāka, ja zem pakaļkājām, tad vēlā labāka un ja vidū, tad vidējā labāka.

6

Ja zāle uzdīgst agrāk kā lapas plaukst, tad jāsēj agri, bet ja lapas plaukst pirmāk un tad dīgst zāle, tad jāsēj vēlu.

7

Miežiem jābūt nosētiem četras nedēļas pēc mežu sirmošanas.

8

Vienam zēnam nav bijis savas cepures, viņš uzlicis vecmātes cepurīti un aizgājis pie mācītāja. Istabā iegājis cepurīti ielicis padusē. Viņam mācītājs prasa baušļus un saka: "Kas tas ir." puika atbild: "Vecas mātes cepurīte."

9

Viens puika nemaz nemācējis lasīt mācītājs saka: "Pa Sudala silu skrien vilks ar sukātiem pautiem." puika lasa arī pakaļ.

10

Viens cits puika arī nemaz nemācējis lasīt mācītājs saka: "Bet ne tu redzi ne es redzu," puika lasa pakaļ.

11

Mācītājs saka mātei: "Noper puiku." Māte atbild: Es gan viņu nepēršu lai aug vai size (latviesu valodā vilks) vai."
Palamas.

12

Dumji kā Viģuba gani. Viģubos bijuši deviņi gani. Pa lielceļu brauc divi ar velosipedu visi gani ļoti izbīstās un skrien uz mājām kuŗa ir ap trīs verstes tālu. Visi ieskrien mājā aizelsušies mājā. Lielākā meitene kuŗa bijusi jau iesvētīta sacijusi: "Bij divi, bij divi..!"

Darbeibys