AtšifriejaAija Joņina
Lobuots2021-01-05 10:57:59
Atšifriejumsļoti ļauns kungs. Viņam redzot vajadzējis pērt strādniekus, par ko tas ļoti priecājies. Vislabāk tādos skatos tam paticis noraudzīties brokastis ēdot. Ļaudis viņu iesaukuši par suni. Kungs kādreiz bijis tuvu miršanai. Viņš tagad nožēlojis savus ļaunos darbus un lūdzis savu dēlu, lai to nerokot kapsētā pie labiem ļaudīm, bet gan tādā vietā kur suņi netiktu klāt. Pēc nāves ļauno kungu aprakuši dīķa vidū uz mazas saliņas. No tā laika šo vietu iesaukuši par "suņa kapsētu". Katru nakti pl. divpadsmitos saliņā ierodoties kāds melns kungs un viens pats sarunājoties.

5

Bendes kakts.
Kalnmuižā atrodas zems, kokiem apaudzis līdzenums, kuŗu [kuru] sauc par "Bendes kaktu". Te atradusies zviedru nometne, kamdēļ viss līdzenums apmests vaļņiem. Pār vaļņiem stiepjas krāvumiem apaudzis ceļš. Stāsta, ka senos laikos pa šo ceļu ejot varējuši at-
KolekcijaRīgas pilsētas 4. vidusskolas vākums