Nmk07-Puspuru-dzimta-0016
AtšifriejaDina Ozola
Atšifriejums-2
ar to arī nāk. gada sākumā būšu spiests pieņemt USA pavalstniecību, jo tikai kā USA pavalstnieks es varu šai lietā ko sākt darīt.
Pēdējā laikā esmu uzņēmis sakarus (labāki sakot viņi mani ir sameklējuši) ar dažiem attālākiem radiniekiem:
1) Vasaras vidū negaidot saņēmu vēstuli no vecās Mētras (bij. Slaucītājs) mātes, t.i. Gulbenes bij. skolotāja Slaucītāja atraitnes, kura ar savu dēlu Teodoru un meitu Mariannu arī dzīvo USA. Dēls Evalds viņai ir kritis cīņās Latvijā. No tās arī dabūju Rungas Annas adresi Austrālijā, kā arī dažas tuvākas ziņas par Annas dzīvi un viņas diezgan traģisko likteni. Annas adrese ir: Anna Kreicbergs H.C. Benalla. Vic. Australia. Vai viņa arī patreiz tur vairs dzīvo- nezinu, jo man nekādu sakaru ar viņu nav,
2) Rudenī negaidot mani apciemoja vēsturnieks Kārlis Stalšanas, ar kuru ļoti sīki pārrunājam daudzus mūsu dzimtu radniecības jautājumus. Drīzumā viņš būs pie manis atkal.
3) Labu laiku atpakaļ saņēmu vēstuli
KruojumsNovadpētniecības materiālu krājums