Valdis Tīdenbergs 5 gadus vec. II nodaļā. Jekabnieku pagastā. Jelgavas apriņķī Zaļenieku draudzē.

Pasaka.
Kādreiz ubaks gājis par ceu. Viņš ieraudzīja mājiņu. Pienācis pie mājiņas viņš iegāja iekšā. Labdien māmiņ, vai maizes kumosu nevaru dabūt. Ja var gan, vai bagāts negribi būt? Kā nē vai man labāk staigat apkārt, un kādreiz mani nikni suņi sakož. Tad dod man šūrp savu kulīti lai es pildītu to ar dukātiem. Bet ievēro to kad tava kulīte plīsīs, tad dkāti birdami paliks par gružiem un zemēm. Laimes māte jau daudz pabēruse vaica ubagam, vai nu pietiks. Ubaks lūdzās ieber vēl. Laimes māte piebērusi kulīti vaicā, vai nu pietiks. Paldies, paldies laimes māt. Ubaks teic un iet projām. Bet kulīte veca un nestipra, un dukāti izbira dukāti palika pa gružiem.
2. Kur lācis tup tur mellums paliek? atbilde? grāpis;
3. 4 brāļi skrien apak [apakš] vienas cepurītes? atbilde? rati; [ratu riteņi]