bij liels dārzs, tai dārzā vidū sudraba ābele un zelta āboli viņā auga. Te viņam pazuda 1 ābols. 1 dēls teica tēt es iešu vaktēt kas zog ābolus bet dēls nakti aizmiga no rita tēvs prasija kas zog abolus. Dēls teica es biju aizmidzies tenu bij tēs sacija. Otru nakti gaja otris gudrajs dēls vaktēt viņs akal aizmiga. No rīta tēvs vaicāja kas gan zog ābolus. Otris dēls atteica es ari biju aizmidzies. Tēvs teica tagad ies muļķītis vaktēt un ja viņš novaktēs tad viņš dabus visu tēva mantu. Muļkits gaja ar trešo nakti vaktēt kas gan zog abolus. Te ap pulksten 12 nakti dēlam miegs. Viņam iešaujas labs padoms viņš ieliek acu plakstienos sprudites lai acis neaizvertos. Pec laiciņa atskrien liels zelta putnis, kad vis gais paliek gaiš. Nu no rita tēvs prasij vaj novakteja kas zog abolus. Dēls teica liels zelta putnis zog abolus nu dēls dabuja visu tēva naudu un mantu. Par viņa bagatibu apreceja karaļa meita un viņš top liela granita pili un paliek par karali.