Atšifrēja Ivanda

Dziesma.
No savas pašas jaunības es mīlēju tās meitenes. Lai citas kur tās citas, gan tā viena visu mīļā man. Kad viņu es neredzēju tad sirds man pilna skumjības. Es redzu savu mīļāko iekš puķu dārza strādājot. Labdien, labdien man mīļākā ka klājas tev šī brītina. Paldeis, paldies mans mīļākais es esmu vesala. Saldākais man šādas bēdas. Mīļākā man jāiet tālu svešumā. Kad pieci gadi vizošu tad varēšu tik tevi ņemt. Ak mīļā ko dosi man uz tādu ilgu vizošanu. Es došu tev šo gredzenu kur ir mans vārds un sirsniņa. Ej vesals tad mans mīļakais lai gaid es tev mans vienīgais. Ak mīļā kur tad gaidīsi kad atpakaļ es pārnākšu. Man mīļais es tev gaidīšu apakš šī zaļā ozola. Kad pieci gadi pagāja es gaidu savu mīļāko apakš šī zaļā ozola. Labdien, labdien ak meitiņa ko gaidi tu ko lūko še. Es gaidu savu mīļāko priekš pieci gadi gājušu. Es nācu caur to pilsētu kur tavam mīļam kāzas dzer. Ak meitiņa ko vēli tam par tādu lielu piekrāpšan