Rakstītāja: Auguste Trapencīre. Jekabnieku pag. Jelgavas apr. Maz - Dimzēnu mājas. 20.XII.26
Teicejs: Janis Mētriņš. 81 gadu vec. dzīvo Jekabnieku pag. Jelgavas apr. Maz - Dimzēnu mājās. 1925/26 g.

33,30

Pasaka
''Runga sit maisā!''
Kādiem vecīšiem bij viens vienīgs dēls. Vārdā Ancis. Kādu dienu Ancis sadūšojies un teicis uz tēva, ka viņš gribot iet pasaulē, darbu meklēt. Labs ir. Ancis sabāž ceļa kuli un iet. Iet, iet, nonāk lielā mežā. Te nāk pretī mazs vīriņš un saka: ''Ko ta tu te dēls meklē?'' ''Meklēju darbu.'' Ancis atsaka. Vecais vīriņš padomā laiciņu un tad saka Ancim: ''Labs ir, es tevi pieņemšu malku skaldīt.'' Vecis nu tik ved Anci savā majiņā un dod viņam smeķīgas