Nu kungs iet pats raudzīt. Nogājis pie pils paliek aiz brinumiem muti iepletis. Kad viņš labi izbrīnējies, nāk no pils viņa paša meita ar muļķīti un dēlu pretim. Kungam vel lielāki brīnumi. Nu kungs apkampj savu meitu, mulķīti un meitas dēlu un lūdz lai piedodot. Mulķītis piedod ar. Uzmodina vagāri un karaspēku. Nu kungs taisijis lielas kāzas. Baltmaizi dzēruši un vīnu ēdusi... Es ar biju tanīs kāzās. Man bij vaska biksas un svārki, sīrupa zābaki un medus cepure. Bet te kur gadījies kur ne, nāk melns mākulis un ta līst kā spaiņiem. Es satino pakulās un, žipts, pabeņķē. Un ko domā, kara spēks šāva ar lielajiem gabaliem. Pakerusi mani, ielādejaši lielā gabal stobrā un izšāva. ''Pauks!'' un es atrados savā gulta.
Rakstītājs: Auguste Trapenciere. Jelg. apr. Jekabnieku Maz - Dimzenos.
Teicejs: Janis Mētriņš. 81 gadu vec. (Turpat.)