Pilna laktiņa, baltu vistinu (zobi)

Sieva brauc pa celu zarnas klēpī (groži.)

Vīrs iet uz meža zobi atpakaļ. (cirvis.)

Vīrs iet pa tīrumu, ritens uz mugur (suns.)

Kas iet uz galvu [galvas] baznica? (zābaka nagla.)

Mazs vīriņš, uguns sirsniņu (lukturis.)

Rakstītāja: Auguste Trapenciere. Jelg. ap. Jekabnieku pag. Maz - Dimzēnu maj. Teicejs: Lavīze Mētriņ 68 g. veca.

47,60.

Pūpoļ svētdienas rītu priekš saulites cēlās saimniece augšā, kamēr visi citi vēl gulēja, gāja meklēt kādu ledus gabalinu un rīvēja ar to govīm muguras, lai būru labi brangas un lat [lai] vasaru bizo. Kad bij norīvētas tad paņēma pūpoli bunti un pēra atkal govis ar pūpoliem.

47,61.

Jānu vakarā, kad pārdzen lopus, saimniece saplūc dadzus un asās nātras un sasprauž gar laidara vārtiem, lai raganas neiet pie govim un tās neapbur. No rīta dzina lauka kad saulīte bij liela gabalā. Jo priekš saulītes raganas staigajot vēl pa laukiem.

47,62.

Pupoļ svētdienas kad saulite lec vajaga skriet basām kājām un pliku galvu uz straumīti mute mazgat, tad