mājām tad kaķa galva jāietin lindraku stērbelē un tad jāness.

Ja govis nevar buļļus atņemt tad vaig ap kaklu apsiet vīriešu biksu banti.

Kad pirmais pērkons rūc no leišu puses, tad to gadu bagats gads.

Kad pirmo reiz dzird perkonu rūcot, tad jāpanem akmens, galvas lieluma, un ar to trīs reiz pastipri iesit pa galvu, tad visu gadu galva nesāp. Otru gadu jādara tas pats.

50,76.

Ja pērkons norūcis, un dzeguze dzirdēta tad var droši iet upē mazgāties, jo tad vairs nekādas kaites klāt neķeras.
Teicejs: Janis Mētriņš

51,77.

Kā lāči cēlušies.
Vecos laikos pirms Ādama cilvēki nodomāši iet Dievu baidīt jeb ''budēļos.'' Viņi apgriezuši kažokiem otras puses un tad uzvilkuši mugurā. Toreiz vēl Dievs pa zemi staigājis. Viņi aizgājuši uz vienu upi un palīdusi apakš viena tilta, jo Dievam tur vajadzejis pāri iet. Jā. Pēc kāda laika nāk ar Dievs pāri tiltam. Šie visi sāk rūkt, lai Dievs sabaidītos. Dievs par to saskaities un visus cilvēkus pārvertis par lāčiem. No tā laika vairs nebijis neviena cilvēka. Kāmer pēc kādiem miljoniem gadu nācis Adams.

51,78.

Lācis ka ļaunu garu izdzinejs.
Agrāk kad es vēl bērns biju, krievenieki vadāja lāčus apkārt pa mājām rādīdami: Un ko domā: tie krievenieki bij tos lāčus uz visādām ''pipēm'' iedīdīši. Viņi mācēja dancot, sēdet un ar cepuri naudu lasit. Kad ienācis kāds krievenieks ar lāci, tad papriekš viņam