Rotaļas.
Baļķus zāģēt.
Sasien snorei abus galus ciet jeb kopā. Vienu malu lai ieliek mutē un otru uz deguna. Katrus sānus paņem katrā rokā tad izver vienus caur otriem. Lai diedziņš jeb šņorīte krustojās. Otrs cilvēks noņem no deguna un velk un laiž tik pat kā ar zāģi. Par to laiku notiek baļķu zāģēšana.
Pateikuse Līze Bīskap no Liel - Dimzēniem Jēkabnieku pagastā.
Rakstīse Ella Vinter Uziņu skolas skolniece IV klasē. Liel - Dimzēnos Jēkabnieku pagastā. 11. g. veca.

61,92.

Ak skaistā ērkšķa rozīte.
Divas rozītes tās saliek katra sev vienu burvi kuru grib no rotaļniekiem. Tad katra sev karaļdēlu. Tad rozītes ietupjās darziņa vidū. Rotaļnieki sak iet apkārt un dzied šādu dziesmiņu. Ak skaistā ērkšķu rozīte, rozīte, rozīte, ak skaistā erkšku rozīte, rozīte. No jaunas burvis piesargies, piesargies, piesargies, no jaunas burvis piesargies, piesargies. Te burvis ātri piesteidzās, piesteidzās, piesteidzās, te burvis ātri piesteidzās, piesteidzās. Tad tas kam ir burvis jāiet pie tās rozītes kam viņam ielika burvjos.