un jādzied šā. Tev rozīt jāguļ simtu gad, simtu gad, simtu gad, tev rozīt jāguļ simtu gad, simtu gad. Te burvis ātri aizsteidzās, aizsteidzās, aizsteidzās, te burvis ātri aizsteidzās, aizsteidzās. Kad tā ir nodziedāts tad burvji aiziet no rozītēm prom un stājās atkal rotaļniekos. Tad sākās atkal dziedāšana. Te karāļdēli piesteidzās, piesteidzās, piesteidzās, te karāļdēli piesteidzās, piesteidzās. Tad kuri ir karāļdēli tie pieiet klāt rozītēm un dzied atkal uzmosties ērkšķu rozīte, rozīte, rozīte, uzmosties ērkšķu rozīte, rozīte. Tad viņš uzceļ rozīti un saķerās un tad sāk dancot un dzied atkal. No priekiem visi dejot sāk, dejot sāk, dejot sāk, no priekiem visi dejot sāk, dejot sāk.
Ar to rotaļa beidzās. Pate iemācījos skolā.

62,93.

Cīksti, pīksti.
Visi rotaļnieki saķerās rokas. Dārziņa vidū atronās viens aizsietām acīm un rungu rokā. Ar rungu viņš dursta kāmēr sadursta kādu rotaļnieku. Tad jautā vai cīksti vai pīksti. Rotalniekam jāatbild citā balsī cīks pīs lai nevar uzminēt.

63

Tad min kāmēr uzmin rotaļnieka vārdu, ja nevar uzminēt tad iet atkal kāmēr uzmin atkal tās personas vārdu.
Pateikuse matilde Legzdiņ Liel - Dimzēnos. Jēkabneku pagastā.

63,94.

Dalderis.
Šo spēlīti iet šā. Sasēžās visi rotaļnieki cieti kopā un vidū stāv viens stāvus. Tas iedod dalderi vienam un nu uzgriež muguru kāmēr dalderis aiziet par rokām prom. Tad vidējam jāatrod dalderis. Tie kam dalderis jājauc par rokām tie nedrīkst stāvēt un dalderi rādīt. Visiem rokas jājauc uz visām pusēm lai meklētājs neuziet dalderi. Ja meklētājam izdodās dalderi pie kāda atrast tad viņš var sēdēt pie kā tas atrada dalderi, tā vietā un tam ir jāiet par meklētāju. Tad atkal visi saka šā: Dalders danco par tām rokām no tām vienām iekš tām otrām cik tas jauki izskatās kad viņš vidū grozijās.
Pate iemācijos skolā.
Fails0012-Uzinu-pamatskola-1-0046